«Μετέωρος…»


Φθινόπωρο μιας γκρίζας εποχής…Η επικαιρότητα, όπως  πάντα, μας  τραβάει  απ΄το μανίκι. Τα  γεγονότα στριμώχνονται για να χωρέσουν στο υποψιασμένο πλέον κεφάλι μας. Σε ποια γωνιά του κόσμου να πρωτοκοιτάξουμε;  Η είδηση είναι πάντα η ίδια: άνθρωπος εναντίον ανθρώπου.  Άνθρωποι  να μετακινούνται, άνθρωποι  να αγνοούνται, υπαίτιοι   να διαφεύγουν και αποφάσεις παίρνονται  κεκλεισμένων των θυρών.

Είναι απίστευτο πώς η καθημερινή πληρέστατη ενημέρωση που λαμβάνουμε μας αφήνει τόσο άδειους τελικά σε σκέψεις και συναισθήματα. Ίσα που προλαβαίνουμε να δείξουμε λίγο οίκτο, να οργιστούμε, να αναθεματίσουμε, να τρομοκρατηθούμε και να  προβληματιστούμε στο βαθμό που μας υπαγορεύει ο συντάκτης της είδησης.

Εποχή ενός γκρίζου φθινοπώρου…Η επικαιρότητα δε σταματά στον ένα θάνατο μα βλέπει πέρα απ΄αυτόν άλλους θανάτους που έπονται. Στην πραγματικότητα  τους προαναγγέλλει. Τρέφεται απ΄τους μελλοντικούς θανάτους, τρέφεται απ΄τον  τρόμο που σκορπίζει, τρέφεται απ΄το σκοτάδι και την αβεβαιότητα.

Γκρίζα η εποχή του φθινοπώρου…Τούτου  εδώ  ειδικά. Σα συνέχεια άλλων εποχών ανθρώπινου πόνου. Οι πατρίδες και τα σύνορα. Οι πατρίδες  με  τα ερείπια και οι πατρίδες με τα συρματοπλέγματα. Οι πατρίδες οι παλιές και οι πατρίδες οι νέες. Οι πατρίδες των άλλων. Η πατρίδα του φόβου.

Όλα σε πρώτο πλάνο. Η επικαιρότητα σε τραβάει απ΄το μανίκι για να την κοιτάξεις κατάματα.  Το ξέρεις πως κάτι γίνεται. Πάντα γίνεται κάτι. Εκεί που σου δείχνει το δάχτυλο πρέπει να κοιτάξεις. Μετέωρος ανάμεσα σε φόβο και υποψία ελπίδας. Στη ρωγμή ανάμεσα στο παρελθόν και  το μέλλον. Πάντα αυτή η ανασφάλεια του ακροβάτη.  Ότι δηλαδή πέρα απ΄το σχοινί που περπατεί με φόβο,  τον  παραμονεύουν  άλλοι  μεγαλύτεροι  φόβοι.

Σα συνέχεια άλλων εποχών ανθρώπινης υποτέλειας…


Comments 0

«Μετέωρος…»

log in

Captcha!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in
Choose A Format
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF