Η Κυλλήνη στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας.


ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Η Αρχαία Ολυμπία βρίσκεται στο Νομό Ηλείας, στην Πελοπόννησο. Είναι ένας τόπος σπάνιας ομορφιάς, γνωστός σ’ όλο τον κόσμο για τη βαρύτητα που φέρει από τα αρχαία χρόνια. Αποτελεί το σπουδαιότερο ιερό που ήταν αφιερωμένο στο Δία για την Αρχαία Ελλάδα.Η αφετηρία των Ολυμπιακών αγώνων σημειώνεται κατά το 776 π.Χ και γίνονταν κάθε 4 χρόνια. Ομόφωνη γνώμη για την έναρξή τους δεν υπάρχει. Ένα ενδεχόμενο είναι ότι ο Δίας αγωνιζόμενος με τον πατέρα του τον Κρόνο, τον νίκησε και του πήρε το θρόνο των Θεών.Έτσι ως μνήμη της νίκης, καθιέρωσε τους Ολυμπιακούς αγώνες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2016

Όπως είναι γνωστό οι Ολυμπιακοί Αγώνες για έτος που διανύουμε, θα διεξαχθούν στο Ρίο της Βραζιλίας. Η τελετή της αφής της Ολυμπιακής φλόγας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα καθιερωμένα αλλά και τη λογική!! στην Αρχαία Ολυμπία, την 21 του τρέχοντος μηνός, ημέρα Πέμπτη.Η λαμπαδηδρομία στο ελληνικό έδαφος θα έχει διάρκεια 7 ημέρες και την 27 Απριλίου σε ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θα παραδοθεί στην Οργανωτική Επιτροπή του “ΡΙΟ 2016” προκειμένου να ταξιδέψει στη μακρινή Βραζιλία που θα πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Κυλλήνη, αυτό το γραφικό ψαροχώρι με την μακρόχρονη ιστορία θα αποτελέσει έναν από τους σταθμούς της διαδρομής  της Ολυμπιακής φλόγας. Συγκεκριμένα την Πέμπτη, στις 21 Απριλίου κι ώρα 15:45 η Ολυμπιακή Φλόγα θα αφιχθεί στο όμορφο παραλιακό χωριό. Οι στιγμές εκείνες θα είναι μοναδικές όχι μόνο επειδή κανείς δεν ξέρει τι θα συμβαίνει μετά από 4 χρόνια, αλλά γιατί σήμερα, περισσότερο από ποτέ η Ελλάδα έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγκαλιάζουν και σέβονται την ιστορία της, που υποστηρίζουν αυτά, τα οποία για χιλιάδες έτη την κάνουν ξεχωριστή. Η Ολυμπιακή φλόγα δεν είναι απλά μια λάμψη που κάθε τέσσερα χρόνια ταξιδεύει στον κόσμο. Είναι το σύμβολο των ηθικών αρχών, της δικαιοσύνης, της ειρήνης, της ευγενούς άμιλλας, του “εμείς”,της αρχαιότητας που για τόσους αιώνες παραμένει ως άσβεστη λαμπηδόνα.

Εύχομαι καλή επιτυχία στην κ. Φιτσάλου ως Πρόεδρο της Κυλλήνης, καθώς επίσης και στους αρμοδίους του Δήμου Ανδραβίδας -Κυλλήνης. Εύχομαι επίσης οι παρευρισκόμενοι να δώσουν ό,τι καλύτερο διαθέτουν από την πλευρά τους, προκειμένου η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κυλλήνη να αποτελέσει άλλη μια ιστορική στιγμή για τον τόπο. Σε τέτοιες στιγμές μεγαλείων επιβάλλεται όλοι να γίνουν αρωγοί προς την υλοποίηση της γιορτής της υποδοχής!!

ΚΥΛΛΗΝΗ ή ΓΛΑΡΕΝΤΖΑ κατά την εποχή της Φραγκοκρατίας.

Η Κυλλήνη κατοικείται από την παλαιολιθική εποχή και αναφέρεται στην Ιλιάδα του Ομήρου. Η Αρχαία Κυλλήνη ή Γλαρέντζα ( στην ιστοριογραφία αναφέρονται κι άλλες ονομασίες όπως Γραρέντζα, Κλαρέντζα, Κλαρέντσα, Κλορένστια και Κιοφέντσα) αποτελούσε το σημαντικότερο λιμάνι καθώς ήταν η κύρια είσοδος προς την Αρχαία Ήλιδα, που ήταν διοργανώτρια των Ολυμπιακών αγώνων. Επίσης ήταν το επίνειο της πρωτεύουσας του πριγκιπάτου της Αχαΐας, της Ανδραβίδας και χτίστηκε από τους Βιλλεαρδουίνους.Το λιμάνι καθώς και το κάστρο της Γλαρέντζας υποστηριζόταν από το μεγαλοπρεπές φρούριο Χλεμούτσι.

Comments 0

Η Κυλλήνη στη διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας.

log in

Captcha!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in
Choose A Format
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF