• Γαμώ τις αυλές των σπιτιών, γαμώ τα μπαλκόνια και τις ταράτσες, που δε χωράνε επισκέπτες, που δεν κερνάνε, δε χαμογελούν, δε σιγοψιθυρίζουν μέσα στη νύχτα, δεν ανήκουν σε κανέναν κι ερημώνουν.
  • Γαμώ τα γράμματα που σταματήσαμε να γράφουμε, τις σελίδες που το χέρι δίπλωνε με προσοχή κι έστελνε,  γαμώ τη συνέχεια που λαχταρούσε να δώσει το μάτι, γαμώ τα ‘’μήπως έχω γράμμα;’’ που έδωσαν τη θέση τους στα ‘’παραδόθηκε’’, στα ‘’διαβάστηκε’’, στα ‘’πήγε παρακάτω’’ κι εσύ ποτέ.
  • Γαμώ τα πράσινα που εξαφανίστηκαν, γαμώ τις γλάστρες που δεν είναι αρκετές, τους κήπους που ασφυκτιούν, τις ζωές που ασφυκτιούν, τα τσιμέντα που δεν ασφυκτιούν, γαμώ την Αθήνα της αντιπαροχής που στέγασε χιλιάδες κόσμου χωρίς ρίζες, χωρίς βλαστούς, χωρίς οξυγόνο δικό τους.
  • Γαμώ την αγένεια, τα καλημέρα που δε σου απαντούν, τα ευχαριστώ που μένουν μισά ή μέσα στο κεφάλι σου, τα έχεις άδικο που μπλέκονται με τα άσε μας ρε φίλε, τα άντε γαμήσου σε αγνώστους, γαμώ τις κόρνες σε κάθε φανάρι που μόλις έγινε πράσινο.
  • Γαμώ τις αποστάσεις που μας χωρίζουν, γαμώ τις νύχτες που σε σκέφτομαι, σε θέλω ή με έχεις ανάγκη και δεν έχω λεφτά, δεν έχει ταξί, δεν έχει λεωφορείο, γαμώ όλες εκείνες τις αγκαλιές που στις έστειλα σε μήνυμα, γαμώ όλα τα σ’ αγαπώ αυτού του κόσμου που δεν κοιτάχτηκαν στα μάτια.

_

Ο Μάριος Μάζαρης είναι δάσκαλος, σκυλοπατέρας, φίλος και ξορκίζει τα γαμώ της ζωής γράφοντας, φωτογραφίζοντας και κρατώντας τα ποτήρια μισογεμάτα.

Γράψε ένα σχόλιο