Μία κλίμακα μέτρησης άγχους… Φαινόταν μια τόσο ανόητη σκέψη… Γέλασε ειρωνικά όταν την άκουσε για πρώτη φορά. Μέχρις ότου ανέπτυξε μια δική του.

Φυσικά, δημιουργήθηκε μέσα από το δικό του άγχος, που κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει. Εσωτερική αγωνία, στην πραγματικότητα. Δεν ήταν ποτέ από εκείνους που φωνάζουν. Συχνά μάλιστα έδινε την εντύπωση του αναίσθητου. Έμενε σιωπηλός σε σημείο απάθειας και εσωτερίκευε το άγχος του καταπίνοντάς το, μέχρι αυτό να ξεχειλίσει από μέσα  του… Είχε έρθει πλέον η στιγμή να αναπτύξει τη δική του κλίμακα.

Η ιδέα της κλίμακας ήρθε σαν την αστραφτερή λάμψη μιας πανοπλίας, που θα τον προστάτευε από οποιαδήποτε απειλή.

Το άγχος του όμως αυξανόταν τόσο πολύ μέρα με τη μέρα, ώστε μία κλίμακα δεν ήταν αρκετή για να το μετρήσει. Σπαρταρούσε συνεχώς σαν το ψάρι έξω από το νερό… Άρχισε επιπλέον να ανησυχεί και για την ακρίβεια των μετρήσεων. Χρειαζόταν επειγόντως μια δεύτερη κλίμακα που θα λειτουργούσε παράλληλα και υποστηρικτικά, ενισχύοντας την πρώτη. Ίσως και μια τρίτη…

Οι μετρήσεις του άγχους του έγιναν πλέον η καθημερινή και μοναδική του ενασχόληση, που τον απομάκρυνε από οποιαδήποτε τυραννική σκέψη και, εν τέλει, από κάθε άλλου είδους σκέψη.

Δεν ήταν πια λυπημένος ούτε ευάλωτος σε περιπαικτικά σχόλια. Απέκτησε ανοσία σε τέτοιου είδους ευαισθησίες, όταν κατασκεύασε την δέκατη και τελευταία υπερενισχυμένη κλίμακά του, εξοπλισμένη με παλμογράφο διπλής δέσμης και γεννήτρια συχνοτήτων για βασικές μετρήσεις συχνότητας και πλάτους ημιτονοειδών, αλλά και άγνωστων περιοδικών σημάτων.

Μια υπερκλίμακα – tandem, το τελευταίο εξάρτημα της πανοπλίας που κατασκεύαζε εδώ και χρόνια.

 

Βασιλική Δραγούνηkp_radical_1_digging

Γράψε ένα σχόλιο