Σκληρά ναρκωτικά του χρέουςATHENS

Σκληρά ναρκωτικά του χρέους
ας φανταστούμε…

Με το συγκεκριμένο θέμα θέλω να θίξω τα σκληρά ναρκωτικά του χρέους.

Αναρωτιέμαι εάν η εξάρτηση των δανείων της χώρας μας (Ελλάδα) μπορεί να συγκριθεί με την εξάρτηση των τοξικομανών με εφαλτήριο την δήλωση του Μαρκ Κιρκ γερουσιαστή των ΗΠΑ.

“Ανησυχώ για το ρόλο αμερικανικών εταιρειών και κυρίως της Goldman Sachs. Όταν η Ελλάδα έπεσε στην ηρωίνη των δανεικών η Goldman Sachs ήταν το βαποράκι.”

Κάποιοι θα ισχυριστούν πως στην Ελλάδα, ζούμε απερίσκεπτα και πως οι πολίτες ξοδεύουν περισσότερα οπό όσα μπορούν να τους παρέχουν τα εργασιακά τους καθήκοντα. Θα το ξεδιαλύνουμε και αυτό, με την πληροφορία ότι οι πολίτες δεν έκαναν τίποτε παραπάνω οπό όσα τους πρότειναν τα ΜΜΕ.

Συγκεκριμένα ένα παράδειγμα είναι αυτό του χρηματιστηρίου, που όλοι τζόγαραν κάνοντας ακριβώς αυτό που τους έλεγαν τα κόμματα της εποχής τα πρώτα χρόνια του 21 αιώνα. Σποτάκι διαφημιστικής καμπάνιας.  

“Ένα εκατομμύριο Έλληνες επενδύουν σε μετοχές, γνωρίζουν πολύ καλά την αλήθεια για την σχέση του χρηματιστήριου με την ανάπτυξη και με την χρηματοδότηση των επιχειρήσεων με την ενίσχυση της απασχόλησης.” 

Σπεύδει ο τότε Πρωθυπουργός κ. Σημίτης σχολιάζοντας το διαφημιστικό.

“Το διαφημιστικό αυτό έλεγε ότι ο θεσμός του χρηματιστήριο είναι ένας θεσμός ο οποίος άρχισε να λειτουργεί και να εξασφαλίζει κεφάλαια σε ελληνικές επιχειρήσεις.”

Οπότε θα μπορούσαμε να πούμε, πως οι πολιτικοί της τότε εποχής μετατρέπονται σε dealers και το προϊών που πλασάρουν στην αγορά είναι ότι χειρότερο. Εκείνη την περίοδο δημιουργείτε χρηματιστικοποίηση της οικονομίας διαλύοντας των παραγωγικό μας ιστό, με αποτέλεσμα για να αναδημιουργηθεί να χρειαζόμαστε τον δανεισμό “η Ηρωίνη της οικονομίας”.

Προφανώς με πολύ απλοϊκό τρόπο μπορούμε να συνδέσουμε το “Εγώ μέσου του άλλου” απλά μπαίνοντας στην λογική του αστού (εγώ) που επηρεάζεται άμεσα στην συγκεκριμένη περίπτωση από τον (άλλον) αριστοκρατικό κύκλο, αυτό επιτυγχάνεται μέσω του χρήματος που έχει άμεσο αντικτυπώ στην καθημερινότητα μας.


πηγή: www.ignatiou.gr/deals

Comments 0

Σκληρά ναρκωτικά του χρέους

log in

Captcha!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in
Choose A Format
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF