ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Συνέχισε λοιπόν να προχωρά με επιμονή, βαδίζοντας με κόπο πάνω στο χάρτη των μονοπατιών του παρελθόντος του, αποφεύγοντας μέρη άγνωστα κι ανεξερεύνητα, αψηφώντας τα καινούργια δεδομένα που οδηγούν σε νέα μονοπάτια.


ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

Καταρχάς ένιωθε αποπροσανατολισμένος, δεν ήξερε ούτε πού ανήκει ούτε τι θα έπρεπε να κάνει. Ούτε τι ακριβώς θέλει ούτε προς τα πού κατευθύνεται ούτε πού θα έπρεπε να βρίσκεται. Μετά από σωρεία κακών αποφάσεων και αρκετές αποτυχίες είχε πλέον πεισθεί πως η ζωή ήταν ένας γρίφος. Ένας τεράστιος, σύνθετος γρίφος, ένας γρίφος ωστόσο που θα έπρεπε να τον λύσει. Αρχικά τον αντιμετώπισε σαν ένα σύστηµα γραµµικών εξισώσεων: είτε δεν έχει καµία λύση, είτε έχει ακριβώς µία λύση, είτε έχει άπειρες λύσεις.

«Βρίσκομαι μπροστά σε ένα πρόβλημα, θα κάνω τις επιλογές μου για να λύσω αυτό το πρόβλημα», σκέφτηκε. Εξέτασε προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, ζύγισε τις αποφάσεις του, συγκέντρωσε όσες δυνάμεις του είχαν απομείνει και προετοιμάστηκε για δράση «η ζωή δεν θα με νικήσει, εγώ θα την κατακτήσω». Κατάλαβε πως η επιτυχία δεν θα ερχόταν ποτέ μόνο από επιλογή, αλλά κι από επιμονή. Όλες οι μέχρι τώρα αποφάσεις του είχαν αποδειχθεί ψευδαισθήσεις, γιατί το βασικό στοιχείο που τους έλειπε ήταν η επιμονή.

Όσο περισσότερο προχωρούσε προς τη λύση, έβλεπε πως δεν υπήρχαν μυστικά περάσματα αλλά ένα εκατομμύριο μονοπάτια  που όλα ήταν ίδια γιατί δεν οδηγούσαν πουθενά. Συνέχισε λοιπόν να προχωρά με επιμονή, βαδίζοντας με κόπο πάνω στο χάρτη των μονοπατιών του παρελθόντος του, αποφεύγοντας μέρη άγνωστα κι ανεξερεύνητα, αψηφώντας τα καινούργια δεδομένα που οδηγούν σε νέα μονοπάτια.

Μόνο όταν έφτασε στο κέντρο, ένα αδιέξοδο, διαπίστωσε πως ανέκαθεν περπατούσε μέσα σε ένα Λαβύρινθο. Χωρίς να του έχει απομείνει άλλη ενέργεια για να αναζητήσει μια διαφυγή, ξάπλωσε τελικά στο χώμα να ξεκουραστεί.

 

Βασιλική Δραγούνη

Comments 0

ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ

log in

Captcha!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Captcha!
Back to
log in
Choose A Format
Trivia quiz
Series of questions with right and wrong answers that intends to check knowledge
Poll
Voting to make decisions or determine opinions
Story
Formatted Text with Embeds and Visuals
List
The Classic Internet Listicles
Open List
Open List
Meme
Upload your own images to make custom memes
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Audio
Soundcloud or Mixcloud Embeds
Image
Photo or GIF